Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това с бушоните е 50/50. Залягаш в краката на пасажера и гледаш дъното на кожуха на парното. Сегашната ми има бушони, на прокси казва че има, даже ми дава да го активирам, а калорифер няма. А де...
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Не знам дали е тази кутийка над акумулатора?! Друго не виждам аз..
      Attached Files
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
        Не знам дали е тази кутийка над акумулатора?! Друго не виждам аз..
        Мисля, че нямаш бушони за калорифер.

@mirchozo, би било полезно да цъкнеш една снимка на въпросните 2 бушона за да се ориентират хората.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• През MES дали мога да разбера дали имам ?

Comment

• Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
            През MES дали мога да разбера дали имам ?
            Чрез MES има възможност да се тестват двете релета на допълнителния подгрев. Т.e - като се пусне тестът да се чуе, дали цъкат релетата, които трябва да са отдясната страна на парното в купето откъм пасажерското място.

Добре е обаче някой колега с такъв подгрев да го потвърди, защото някои от тестовете, които ги има в MES не отговарят на действителността.

Тук Иво (Undy) може да удари едно рамо. Ще се учудя, ако неговата не е с допълнителен подгрев
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:07.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Доколкото виждам F72 e за калорифера.. При мен има 150А, 70А и 60А.. По-горе на снимката се вижда. 50А нямам на това място.. Сега ще сляза да видя долу в краката на пасажера дали има нещо.. Нещо сваля ли се или се вижда под жабката ?
              Attached Files

Comment

• Нито нито бушон, ни нищо..
                А това за AUX-a го промених на Аux/159.. Това означа л и, че мога да бодна AUX кабел с букса отзад в навигацията и да работи ?
                Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Чрез MES има възможност да се тестват двете релета на допълнителния подгрев. Т.e - като се пусне тестът да се чуе, дали цъкат релетата, които трябва да са отдясната страна на парното в купето откъм пасажерското място.

Добре е обаче някой колега с такъв подгрев да го потвърди, защото някои от тестовете, които ги има в MES не отговарят на действителността.

Тук Иво (Undy) може да удари едно рамо. Ще се учудя, ако неговата не е с допълнителен подгрев
                  Имам подгрева на 100% и работи. Само да намеря някакво време и ще пробвам теста... трябва да се разровя в МЕСа, че с това не съм си играл още. Тъкмо да видя и тия бушони де са, да не питам и аз за тях някой ден
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Кутийката се пада откъм задната страна, както каза Екото 50 и 30 амперови предпазители.
                    F74-50A & F76-30A
                    Attached Files
                    Last edited by undy; d.m.y г., 09:38.
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Извинявам се, нямам, такива бушони като Undi, зад акумулатора.

Пс Подвел съм се. На предната кола имах бушони, датчик на маркуча на парното, но нямаше калорифер и инсталация в купето. Дори нямаше пинове на климатроника на буксите за калорифер.
                      Last edited by mirchozo; d.m.y г., 10:18.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Потвърдено, моята по VIN го има и явно работи, чуват се релетата да цъкат и в MES виждаш как като цъкат се променя 1, 2 или 1+2, при всяка промяна цъкват. ЗАсега сутрин доста бързо ми лъхва топло, ще видим на зима (първа зима ще ми е ), аз подгрева на седалките не мога да разбера, светят бутоните, бушоните са ок , всичките, разклатих и буксите под седалката, ще видя утре заран дали ще ми се загреят мъ*ете

Comment

• Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
                          Потвърдено, моята по VIN го има и явно работи, чуват се релетата да цъкат и в MES виждаш как като цъкат се променя 1, 2 или 1+2, при всяка промяна цъкват. ЗАсега сутрин доста бързо ми лъхва топло, ще видим на зима (първа зима ще ми е ), аз подгрева на седалките не мога да разбера, светят бутоните, бушоните са ок , всичките, разклатих и буксите под седалката, ще видя утре заран дали ще ми се загреят мъ*ете
                          Ако не загреят,са ти прекъснати реотаните,доста лесно се прекъсват на 159-ките ... достатъчно е едно коляно на седалката и... край има тема в Alfa owner как да ги смениш аз лично съм сменял моите

Comment

• Първоначално публикувано от vernibgs Покажи съобщение
                            Ако не загреят,са ти прекъснати реотаните,доста лесно се прекъсват на 159-ките ... достатъчно е едно коляно на седалката и... край има тема в Alfa owner как да ги смениш аз лично съм сменял моите
                            Четох го, но изпаднах в тих ужас, ако трябва да разтапицирам седалка. За тази зима няма да си играя, догодина на лято, може да пробвам.

Comment

• Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
                              Четох го, но изпаднах в тих ужас, ако трябва да разтапицирам седалка. За тази зима няма да си играя, догодина на лято, може да пробвам.

Не е баш претапициране, не е толкова трудно - просто е млко играчка

Comment

• Здравейте,
                                Миналата седмица се сдобих с една Брера 2,4.
                                Имам проблем с това, че в момента предните спирачки свирят ужасно. Все едно спира влак... Прави го като натискам леко спирачката. Като се настъпи с по-голяма сила не го прави. Или по точно след определен момент, да кажем. Визуално като гледам си има още накладки, дискове. От какво може да е?
                                С Брембо апарарите е.
                                Attached Files
                                sigpic
                                1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                                2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                                2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

Working...
                                X